OSM scheidsrechter – zo stel je de beste tactiek in

Tactiek gebaseerd op kleur van de scheidsrechter

OSM scheidsrechter belangrijk voor het instellen van je tactiek

Het is belangrijk dat je in Online Soccer Manager (OSM) je tactiek aanpast aan de OSM scheidsrechter die je wedstrijd fluit. De scheidsrechters in OSM hebben allemaal een kleur. De kleur die een scheidsrechter kan hebben is: groen, blauw, geel, oranje of rood. De kleur bepaalt hoe streng de scheidsrechter is. Hoe strenger een scheidsrechter is, hoe eerder hij zal fluiten voor overtredingen en hoe sneller hij je spelers een gele of rode kaart zal geven. Het is daarom belangrijk om je tactiek aan te passen op de scheidsrechter.

De twee onderdelen in je tactiek die je moet aanpassen op je scheidsrechter zijn tackelen en pressie. Over het algemeen is het zo dat hoe strenger de scheidsrechter is, hoe voorzichtiger je het tackelen en de pressie moet instellen. Als de scheidsrechter niet heel streng is (blauw of groen) en je hebt het tackelen voorzichtig ingesteld zou je de pressie weer wat hoger kunnen instellen. Andersom is dat ook mogelijk. De tekst hieronder legt meer in detail uit hoe het systeem van de scheidsrechters in OSM werkt.

Kleur van de scheidsrechter

Zoals hierboven beschreven heeft elke scheidsrechter een kleur. Dit is een systeem dat bepaalt hoe streng de scheidsrechter is. De kleuren die een scheidsrechter kan hebben zijn: groen, blauw, geel, oranje en rood. Dit is ook de volgorde van minst streng naar meest streng. Om niet te veel last te hebben van de scheidsrechter, is het aan te raden om je tactiek aan te passen aan de scheidsrechter. Voor elke kleurscheidsrechter geven we je tips voor het opzetten van tackelen.

OSM scheidsrechter groen: tackelen op agressief

OSM scheidsrechter groen, deze scheidsrechter zal niet snel fluiten.

Als de scheidsrechter van je volgende wedstrijd groen is, kun je het tackelen op agressief zetten. Een groene scheidsrechter laat veel toe en zal daarom weinig fluiten bij overtredingen. Omdat hij veel zal toestaan, kun je agressief spelen. Als je de persing op 59% of lager hebt ingesteld, kun je ook roekeloos spelen. Dit kan omdat pressie en tackelen verwant zijn.

OSM scheidsrechter blauw: tackelen op agressief

OSM scheidsrechter blauw, deze scheidsrechter is niet streng

Als de scheidsrechter van je volgende wedstrijd blauw is, kun je het tackelen ook het beste op agressief zetten. Net als een groene scheidsrechter, zal een blauwe scheidsrechter veel toestaan. Maar een blauwe scheidsrechter is net wat strenger. Hoewel je bij een groene scheidsrechter ook roekeloos met een lage persing kunt spelen, is roekeloos spelen met een blauwe scheidsrechter niet aan te raden.

OSM scheidsrechter geel: tackelen op normaal

Als de scheidsrechter van je volgende wedstrijd geel is, kun je het tackelen het beste op normaal zetten. Een gele scheidsrechter fluit eerder voor fouten dan een groene of blauwe scheidsrechter. Als je de pressie op 59% of lager hebt ingesteld, kun je ook agressief spelen. Dit kan omdat pressie en tackelen verwant zijn.

OSM scheidsrechter oranje: tackelen op normaal

Is de scheidsrechter van je volgende wedstrijd oranje? Stel het tackelen dan in op normaal. Als je agressief speelt met een oranje scheidsrechter, krijg je waarschijnlijk veel gele en rode kaarten. Zet je tackelen alleen op agressief met een oranje scheidsrechter als de wedstrijd erg belangrijk is en je de underdog bent, bijvoorbeeld in de bekerfinale.

OSM scheidsrechter rood: tackelen op normaal

Je moet tackelen op normaal zetten als de scheidsrechter van je volgende wedstrijd rood is. Maar pas op. Als je het tackelen op normaal zet, kun je de pressie het beste op 59% of lager zetten. Anders krijg je veel gele of rode kaarten. Als je de persing wil verhogen, moet je het tackelen op voorzichtig instellen.

Spelers sparen door voorzichtig te spelen

Als je tegen een veel zwakkere tegenstander speelt, kun je je tackelen lager instellen dan hierboven uitgelegd om je spelers te sparen. Zet je het tackelen op agressief, dan verbruiken je spelers meer energie en is de kans op blessures groter dan wanneer je het tackelen op normaal zet. Dit is onafhankelijk van de kleur van de scheidsrechter. Dit verkleint natuurlijk ook de kans op gele en rode kaarten.